Poroholma

Priki Gerda

Purjelaiva Gerda on kevään aikana kokenut uudistuksen! 

Gerda toimii kesäkautena Poroholman lomakeskuksen iltaravintolana. Karaokea ja meininkiä aikuiseen makuun. Gerdan ruumassa on panostettu laajaan karaokevalikoimaan ja hyvään äänentoistoon. Gerdan kannelle on tehty uusi baari eli tiedossa bileitä kahdessa kerroksessa!

Purjelaiva Gerdaa on mahdollista vuokrata myös muuhun käyttöön sesonkiajan ulkopuolella.
Sivuille on tulossa kesäkuussa 2022 Gerdan esittelyvideo.

Avoinna

Karaokea heinäkuussa joka päivä klo 22-02, tarvittaessa pidempään.


Lisätietoja

Facebook
Instagram


ruormies.gerda(at)gmail.com
+358445544666

Huom. Poroholman lomakeskus ei vastaa Gerdan toiminnasta eikä siksi ota vastaan varauksia tai tiedusteluja Gerdaan liittyen.

 

 

 

Lisää Gerdasta:
Priki Gerdan esittely ►
Kuvia Gerdasta ►


Priki Gerda

Gerda kääntää katseita niin laiturissa kuin merelläkin, eikä ihme: 49-metrinen priki Gerda on paitsi Suomen suurin, myös ainoa raakapurjealus.

Gerdalla purjehtiminen on haastavaa ja vaatii erityisosaamista. Aluksessa on kaksi 30-metristä mastoa ja kummassakin 5 raakaa. Purjeita on 15, plokeja noin 300 ja köyttä yhteensä yli 5 kilometriä. Kaikki purjeisiin liittyvät manööverit ovat suhteellisen suuritöisiä operaatioita ja niihin vaaditaan paljon käsipareja. Gerdan tilavuus on jopa 286 rekisteritonnia. Priki gerda viralliselta nimeltään Gerda Gefle rakennettiin ruotsin gävlessä 1995-2005. Alus on replika samannimisestä rahtipurjelaivasta joka valmistui sekin gävlessä 1869. Alkuperäinen briggen Gerda seilasi aina 1930-luvulle asti kunnes siirtyi museoalukseksi Ruotsiin Gävleen, jossa se tuhoutui vuonna 1959.

Lue Gerdan tarina täältä ►

Gerda Wikipediassa ►

 

Kuunari merellä
Priki Gerda Rauman Poroholma - Majoitu