Poroholma

Rauma, idyllinen pikkukaupunki

Rauman Poroholma - Rauma Linkit matkailijalle:
Raumalle
Otanlahden rantapuisto
Visit rauma


Noin 37 000 asukkaan kaupunki on harvinaisuus, sillä se hellii turisteja tarjoamalla kaksi Unescon maailmanperintökohdetta. Elinvoimainen puutaloalue Vanha Rauma on yksi maailman upeimmista nähtävyyksistä, jossa on säilytetty keskiaikainen tunnelma yhdistettynä nykyaikaiseen kaupankäyntiin ja palveluihin. Vanhan Rauman kupeessa seisoo tuhansien tarinoiden Rauman Pyhän Ristin kirkko. Lukuisien putiikkien ja gallerioiden, sekä kahviloiden ja ravintoloiden lisäksi Vanhassa Raumassa on runsaasti museoita. Lapin Sammallahdenmäki on pronssikautinen muinaisjäännösalue, se nimettiin Suomen ensimmäisenä arkeologisena kohteena Unescon maailmanperintöluetteloon joulukuussa 1999.

Poroholmasta on säännöllinen kaupunkijunayhteys vanhaan Raumaan. Katso aikataulut kaken sivuilta www.kakekaupunkijuna.fi.
Poroholmasta Vanhaan Raumaan on matkaa vain n. 2 kilometriä joten matka taittuu mukavasti myös Poroholmasta vuokrattavan pyörän avulla.


Rannikkokaupunki

Rauma sijaitsee Suomen länsirannikolla. Kaupunki perustettiin 1442 ja se onkin Suomen vanhimpia kaupunkeja. Vaikka Rauma kasvoi fransiskaaniluostarin ympärille, tuli siitä tärkeä keskiaikainen satamakaupunki. Vuonna 1887 Raumalla oli Suomen suurin purjelaivasto, yhteensä 57 alusta. Vilkkaan sataman lisäksi Rauman vierasvenesatama on maan suurin. Vierasvenesatama sijaitsee aivan Poroholman naapurissa. Meri on tärkeä raumalaisille, monet kaupunkilaiset omistavat veneen ja kodin tai kesämökin merenrannalta.

 


Tapahtumia ja tunteita

Rauma on kuin suunniteltu matkailijaa varten. Useat vapaa-ajan mahdollisuudet antavat valinnanvaraa niin nuorille kuin varttuneemmillekin. Kesätapahtumista suurin on RMJ, eli Raumanmeren Juhannus, joka pidetään osittain Poroholman alueella. Kaupunkiin houkuttelee myös mm. tasokkaat teatterit, yli 20 vuotta järjestetty Rauma Blues, Pitsiviikko lukuisine tapahtumineen, elokuvafestivaali Blue Sea Film Festival, klassisen musiikin festivaali Festivo ja vaihtoehtomusiikkiin keskittynyt Klustermus.


Otanlahden rantapuisto

Poroholma on osa Otanlahden rantapuistoa, jossa sijaitsee myös mm. maauimala, urheilukenttiä ja kesäteatteri. Poroholma on myös kaupungin virallinen vesibussisatama, josta risteilyt Rauman saaristoon, Kylmäpihlajan majakalle sekä muihin matkailusaariin, kuten kuuskajaskarin sotilassaarelle. Tutustu Otanlahden rantapuistoon: www.otanlahti.fi

Rauman Poroholma - Ruori

Lisätietoa Raumasta

Raumaan ja sen palveluihin ja nähtävyyksiin voit tutustua ainakin seuraavilta sivuilta:

www.rakastunutraumaan.fi - Vanhan Rauman kaupat
www.visitrauma.fi - Tietoa matkailijalle
www.oldrauma.fi - Vanhan Rauman kotisivut
www.rauma.fi - Rauman kaupungin kotisivut
iloverauma.fi - Mielenkiintoisia juttuja Raumasta

 

Rauman Poroholma - Olkiluoto

Tunnettua teollisuutta

Rauma on perinteinen laivateollisuuskaupunki, UPM-Kymmenen Rauman paperitehdas on Euroopan toiseksi suurin ja Forchemin mäntyöljytislaamo on myös maailman suurimpia. Rauman Satama on vilkkaasti liikennöity hermokeskus, joka kasvaa jatkuvasti.

Useimmilla suomalaisilla on kodeissaan raumalaisia tuotteita. Oras on yksi maailman suurimmista hanatehtaista ja Raumaan liitetyssä Lapin kunnassa on pitkät perinteet kiukaiden valmistuksessa. Siitä vastaa Narvi Oy.

Rauman naapurissa Eurajoen Olkiluodossa rakennetaan parhaillaan ydinvoimalaa, OL3:sta. Työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 4000 henkilöä, mikä takaa kansainvälisen tunnelman Rauman kaduilla.